Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди България да включи

...
Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди България да включи
Коментари Харесай

БСП подскочи, призив към Радев

Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди България да включи свои военни в Мисията на ЕС за подкрепяне на Украйна. За това упорстват от Българска социалистическа партия.

Ден по-рано държавното управление реши да извърши решението на Народното събрание за изпращане на военнослужещи за военно подкрепяне на Украйна (European Union Military Assistance Mission in Ukraine - EUMAM).
-->
" Вчера служебното държавно управление на президента Радев одобри решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, с което се позволява присъединяване на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна.

Ние гласувахме срещу в 48-ото Народно заседание. Призовахме президента Радев да наложи несъгласие. Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за оповестяване на това решение за противоконституционно.

Призоваваме президента Радев да спре изпращането и да изчака решението на съда. Дотогава България да се въздържа от включване на военнослужещи в Мисията за военно подкрепяне на Украйна.

Ние, българските социалисти, желаеме преустановяване на войната и дипломатически договаряния за определяне на мир ", допълват от левицата. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР